Het “familiefeestje”?

 

Maandag 15 maart 2010 vond het eerste treffen plaats tussen de vertegen­woordigende teams van Bridgegenoten en BCL. Als relatief jong lid van BCL kwam dit op mij niet over als een wedstrijd, maar zoals ik in het kopje meldde, een familiefeestje. Iedereen kent elkaar al langere tijd, zijn buren of zelfs familie.

Wij (Margreeth en ik) speelden bijvoorbeeld tegen een paar dat bestond uit de man van Nel en de zoon van Ans. Dat betekent overigens niet dat er niet fanatiek gebridged werd.

Wij hadden Ans opgehaald in Woerden en onderweg merkte ze al op – strijdlustig als ze is – dat, als ze tegen Hans zou spelen, ze hem wel even een lesje zou leren en dat schijnt ook gebeurd te zijn.

Het team van BCL heeft gewonnen en dat was het natuurlijk ook wel aan zijn stand verplicht. Maar het was echt geen inmaakpotje. Trots heeft dan ook voorzitter Frans, die ook als eerste was geëindigd, namens BCL de wisselbeker in ontvangst genomen.

Leuke spellen, jammer dat we op spel 8 het groot slem SA niet hebben uitgeboden en 6 SA+1 speelden. Maar ik geloof dat iedereen dat gedaan heeft. Met open kaarten was het een neerleggertje. Is het met meer geavanceerde  biedtechniek mogelijk om dit uit te bieden?

Het was een gezellige avond en waard om als traditie voort te zetten.

Met dank aan de organisatoren en de tegenstanders, we hebben genoten.

 

Ed van Keimpema