Berichten en verslagen

15 mei 2019 Huis aan Huis Drive

Zoals gebruikelijk werd het seizoen weer afgesloten met een huis aan huis drive. Ditmaal waren de ontvangende huizen gesitueerd aan de noord- en oostrand van Linschoten.

                          

De huizen waren te herkennen aan de deurkrukken! Het was mooi weer, en de loopafstanden klein. Doordat er voor gekozen was drie spellen per ronde te spelen werd het een ontspannen avond waarbij er naast het bridgen ook nog tijd was voor wat social talk. Prima idee van Hank! Het werd dus gewoon weer een heel gezellige en mooie avond. Tegen elf uur werd er verzameld bij de Tol. In de NZ-lijn werden Gusta en Bep eerste met 59,33% en in de OW-lijn was de eerste plaats voor Kitty en Hank met 66,59%. De complete uitslag is te zien bij “uitslagen”.

Ook traditioneel werd de definitieve uitslag van de KoepWodan competitie bekend gemaakt. In de top waren daarbij geen verrassingen. Eerste zijn geworden Fetty en Martha met 62,37%. De tweede plaats was voor Kitty en Hank met 59,76% en derde werden Ria en Ria met 57,34%. De spelregel van het elimineren van slechte scores zoals weergegeven in het verslag van 18 mei leverde echter een aantal verrassende verschuivingen op. Voor Petra en Fok pakte dat zo gunstig uit dat zij uiteindelijk boven Elly en Hans B. eindigden. Voor Fok een onverwachte meevaller waar hij zichtbaar van genoot. Maar voor Hans een bittere teleurstelling. That’s life zullen we maar zeggen.  De komende zomer moet iedereen maar eens rustig nadenken of we de spelregels moeten handhaven of dat er aanpassingen moeten komen. Suggesties zijn van harte welkom en tijdens de eerste avond van het nieuwe seizoen kunnen we dan beslissen wat we gaan doen. De complete eindstand is te zien bij “standen”.

Ingrid en Anneke reikten weer mooie de prijzen uit aan de winnaars en bedankten de vele vrijwilligers voor hun inzet. Kitty in het bijzonder. Zij zorgde ook dit jaar weer voor de inkoop en zonder haar inzet zou het maar een droge boel worden op de woensdagavond bij de Tol!  Aansluitend werden Anneke, Ingrid en Hank door Betsy en Gusta, namens alle brid-ge-noten, bedankt voor alles wat zij hebben gedaan om ook dit seizoen weer tot een succes te maken. Zonder hen is Brid-ge-noten ondenkbaar!!!

…… zoals gebruikelijk bleef het nog lang gezellig bij de Tol.

8 mei 2019 Geen KoepWodan

Het zou er niet meer van komen, die laatste KoepWodan speelavond van het seizoen. Het moest de avond van Ajax worden. Dat werd het ook, maar niet zoals we allemaal (zelfs ook de meest verstokte Feyenoordfans) gehoopt hadden. Een aantal van ons hebben bij Ilse eerst nog even gebridged, en daarna  met z’n allen naar de wedstrijd gekeken. Hoe dan ook, een gedenkwaardige avond.  Het gevolg van deze gebeurtenissen is echter wel dat we dit seizoen geen 26, maar slechts 25 KoepWodan speelavonden hebben gehad. Met betrekking tot dit gegeven staat in de spelregels (zie algemene informatie – regels): “Bij een afwijkend aantal georganiseerde speelavonden (26 dus) wordt het aantal te vervallen scores zo nodig aangepast”. De wedstrijdleiding heeft hierin, geheel ondemocratisch en onbespreekbaar, de volgende keuzes gemaakt:

Om mee te kunnen dingen moet een paar minimaal 2/3 van het aantal wedstrijden gespeeld hebben. 25×2/3= 16,67 –> 17 wedstrijden

En minimaal 1/2 met eigen partner. 25×1/2=12,5 –> 13 wedstrijden.

Aantal te elimineren slechtste scores:

24-25    wedstrijden gespeeld  i.p.v.  25-26           3

22-23    wedstrijden gespeeld  i.p.v.  22 t/m 24    2

19-21    wedstrijden gespeeld  ongewijzigd           1

Zoals gebruikelijk, zal de definitieve eindstand bekend gemaakt worden tijdens de huis aan huis drive op 15 mei.

1 mei 2019 KoepWodan

Het was de dag nadat Ajax in Londen weer een stap had gezet richting finale Champions League. Voordat er met bridgen werd begonnen vroeg Henk of het een goed idee was om volgende week tijdens het bridgen de televisie aan te zetten. Zonder geluid weliswaar, maar zodoende zouden de verstokte Ajax fans onder ons toch kunnen bridgen en tegelijkertijd de verrichtingen van hun clubje kunnen volgen in de strijd om een definitieve finaleplaats. Hij kreeg de handen hiervoor niet op elkaar. Later zou blijken dat meer dan 20 bridgers zich al hadden afgemeld. Voor de laatste zitting van het seizoen blijven de verstokte bridgers dus over en de rest gaat met vakantie of gewoon voor de buis zitten.

Er werd ook nog gebridged. Fetty en Martha werden weer gewoon eerste met 67,54% en de tweede plaats was voor Kitty en Hank met 63,00%. De verrassing van de avond waren echter Ilse en Rudy. Zij werden knap derde met 58,27%.

24 april 2019 KoepWodan

Op 24 april de 24ste speelronde om de KoepWodan seizoen 208-2019. Met nog twee rondes te gaan is de strijd praktisch beslist. Deze ronde was de eerste plaats voor Anneke en Nol met 61,52%. Tweede werden Gusta en Bep met 58,13%. Hans en Fetty werden als gelegenheidspaar derde met 56,94%.

17 april 2019 Paasdrive

De Tol zag er weer op z’n paasbest uit. Zo werd het op voorhand al weer een gezellige avond. Er werd ruimhartig rondgegaan met lekkere hapjes. In dit kader is een speciale vermelding van de overheerlijke gevulde eieren, gemaakt door Betsy, op z’n plaats. ….dat ze er dan zelf niets van neemt is onbegrijpelijk!

Er werd bijna gewoon gebridged. Bijna, want de dummy mocht niet open op tafel. Het leek zodoende een mix van bridge en ouderwets klaverjassen. Voor een aantal van ons toch best lastig, maar niet voor Kitty en Hank. Zij werden eerste met maar liefst 67,66%. Fetty en Martha deden ook wat er van hen verwacht werd. Zij werden tweede met 55,68%. De derde plaats was voor Ingrid en Netty met 55,00%.

Het bleef nog weer lang gezellig! De complete uitslag is te zien bij “uitslagen” onder “uitslagen en standen’.

10 april 2019 KoepWodan

Met maar liefst 21 paren was het druk bij De Tol.  Eerste werden Bep en Gusta met 60,58%. De tweede plaats was voor Fetty en Martha met 60,28% en de derde plaats werd gedeeld door Ellen en Jim en Hans en Jan. Zij scoorden 59,81%.

7 april 2019 Jaarlijkse bridge-uitje

Een compleet verslag volgt nog, maar ook dit uitje was weer een groot succes. Er werd uiteraard niet alleen gebridged. Deze keer werd er ook op pitch en put niveau gegolfd.  Al met al, mede dankzij het mooie weer, een mooie dag! De uitslag is te zien bij “uitslagen” onder “uitslagen en standen”.

3 april 2019 KoepWodan

Tijdens deze 22ste speelronde was de eerste plaats voor Kitty en Hank met 66,40%. Tweede werden Bep en Gusta met 57,43% en de derde plaats was met 55,06% voor Elly en Hans (H).

27 maart 2019 KoepWodan

Als ze er zijn, dan zijn ze er. Dus was de eerste plaats voor Fetty en Martha met 64,00%. Een fraaie tweede plaats was er voor Petra en Fok met 57,42% en derde werden Hans en Jan met 56,70%.

20 maart 2019 KoepWodan

Op 20 maart de twintigste zitting van dit seizoen! De eerste plaats was voor Ria en Ria met 57,00%. Tweede werden Tine en Jaap met 56,32%. Zij werden op de voet gevolgd door  Marijke en Kees die derde werden met 56,32%.

13 maart 2019 AA Viertallen

Ook deze laatste AA van het seizoen was een “viertal-avond”. Het was weer erg gezellig en ook deze keer was de eerste plaats voor het viertal Betsy-Gerard en Bep-Gusta. De complete uitslag is te zien bij de uitslagen. Voor de winnaars was er een presentje waarvan direct ter plaatse iedereen kon meegenieten. Tevens kreeg iedereen een flesje AA mee naar huis. Een ideetje van Anneke en Ingrid. Je moet er toch maar op komen!!! De algemene conclusie was dat het viertallen voor herhaling vatbaar is.                                 

de eerste prijs…..                                                         Anneke zet de flesjes AA klaar!      

6 maart 2019 KoepWodan

Jan moest nog jarig worden, maar trakteerde alvast op lekkere bonbons. Ilse was al jarig geweest en verraste ons halverwege op perfecte bitterballetjes. Eigenlijk kon de avond dus al niet meer stuk. Dat gold zeker voor de Brokjes en de Sluijsjes. Ria en Ria werden eerste met 61,61% en de tweede plaats was voor Toon en Ton met 60,42%. Jan en Martha zijn natuurlijk al jaren een paar, maar als bridgers nog steeds een gelegenheidspaar. Dat ging hun goed af. Met 57,05% werden ze derde.

27 februari 2019 KoepWodan

Met slechts 13 paren een matige opkomst met ook nog eens 4 gelegenheidsparen. Er waren weer traktaties. Dit keer van Betsy. Zoals de lichtkrant aangaf was zij jarig. Elly en Hans Bakker werden eerste met 62,50%. Tweede werd met 59,17% het gelegenheidspaar Petra en Letty en de derde plaats was voor de andere Elly en Hans met 57,00%.

20 februari 2019 KoepWodan

Een rustige en ontspannen avond. De eerste plaats was voor Kitty en Hank met 66,46% en de tweede voor Hans en Jan met 58,39%. Derde werden ex aequo Tini en Jaap en Elly en Hans Hollaar met allebei 54,97%.

13 februari 2019 KoepWodan

Weer werden we getrakteerd. Maar dat was logisch, want op het elektronische nieuwsbericht was duidelijk te zien dat Hank jarig was geweest.

Er was een uitslag deze avond, alleen waren de resultaten van spel 16 op mysterieuze wijze verdwenen en dus niet meegenomen. Sneu voor degenen die bij dit spel nu net zo’n goed resultaat hadden behaald. Maar het is gelukkig maar een spelletje! Met een score van maar liefst 73,82% werden Tineke en Piet eerste. Gelegenheidspaar Ria en Toon werden verrassend tweede met 60,09% en de derde plaats was voor Ingrid en Netty met 55,03%.

6 februari 2019 KoepWodan

Eerste werden deze avond Fetty en Martha met 59,79%. De tweede plaats was voor Anneke en Nol met 59,12% en derde werden Kitty en Hank met 57,32%.

30 januari 2019 AA Viertallen

Op deze AA-avond werd weer ‘geviertald’. Er waren acht viertallen, dus zestien paren en veel extreme uitslagen. Gusta & Letty / Betsy & Gerard behaalden zelfs het maximale aantal wedstrijdpunten.
Ondanks het feit dat de naam AA-avond  wat anders doet vermoeden was er weer een niet geheel alcoholvrije nazit. Anneke en Ingrid hadden zelfs voor gefrituurde mini loempiaatjes gezorgd en weer werden de kleine uurtjes aangetikt.

23 januari 2019 KoepWodan

Ook dit keer werden we weer getrakteerd. Hans v.V. was jarig geweest. Voor de zekerheid werden de uitslagen ook met de hand bijgehouden. Het probleem van vorige week met de computer bleek vooralsnog een eenmalig incident te zijn. Ruim voor twaalf kon Ria H. de door de computer gegenereerde uitslag bekend maken. Zij deed dat met luide stem en enige trots. De andere Ria’s werden weliswaar eerste met 59,53%, maar samen met Wil werd ze met 59,09% mooi tweede. De derde plaats was met 58,78% voor Fetty en Martha.

16 januari 2019 KoepWodan

Het was een bijzondere avond. Eerst werden we nog getrakteerd door Hilly (ter ere van haar verjaardag) en daarnaar werd er ontspannen gespeeld. Iedereen had het gevoel goed gespeeld te hebben. Of dat ook zo was, zullen we nooit te weten komen. Op de een of andere manier ging er iets fout en zijn de uitslagen verloren gegaan. Kan gebeuren. Toch een leuke avond die echter officieel als wedstrijdavond zal worden geschrapt.

9 januari 2019 KoepWodan

Als Tineke en Fok geen etentje hadden gehad, waren we compleet geweest. Nu, met 21 paren dus bijna! Het was dan ook druk bij de Tol! Voordat er begonnen werd met het bridgen, werd eerst nog het financieel verslag van Anneke besproken. Uiteraard was daar weer niets op aan te merken. Uit het heldere verslag bleek dat we een financieel gezond gezelschap zijn. Het verslag werd dan ook, met dank aan Anneke, goedgekeurd door de kascommissie. Daarnaast deden Ingrid en Anneke een voorstel om, na ruim 10 jaar dus, ons vriendenclubje, i.v.m. aansprakelijkheden e.d.,toch een formelere status te geven. Maar dan wel weer zo informeel mogelijk in de vorm van een informele vereniging. Het voorstel werd met unanieme stemmen aangenomen.

Daarna werd de dertiende ronde om de KoepWodan 2018-2019 gespeeld. Twee paren boven de 70%. Fetty en Martha werden eerste met maar liefst 75,64%. Zij verstevigden daarmee hun eerste plaats in de stand.  Kitty en Hank werden met 73,94%  tweede en namen zodoende de tweede plek in de stand over van Ria en Ria. De derde plaats was voor Anneke en Nol met 60,64%.

2 januari 2019 KoepWodan

De twaalfde zitting van het seizoen en de eerste van 2019 begon uiteraard met een toast op het nieuwe jaar. Daarna werd er weer fanatiek gebridged. Fetty en Martha werden met 66,97% eerste en verstevigden daarmee direct hun eerste plaats in de stand. Ook Anneke en Nol deden goede zaken. Zij werden tweede met 64,10%. De derde plaats was, met een score van 63,29%, voor Elly en Hans B.

19 december 2018 Kerstdrive

Dat de jaarlijkse kerstdrive een gebeurtenis is die niemand wil missen bleek wel weer uit de opkomst. Alle brid-ge-noten waren er. Hans H. had eerst nog andere leuke dingen te doen, maar uiteindelijk was ook hij naar De Tol gekomen. Tijdens het bridgen werd hij op adequate wijze vervangen door Bart en dat was niet Bart’s enige bijdrage aan deze avond. Ook had hij ons onvolprezen organisatieduo, Betsy en Gusta, bijgestaan bij het in kerstsfeer brengen van De Tol. Zowel binnen als buiten. Om nog maar te zwijgen van de amuse. Een culinair hoogstandje. Iedereen had zich feestelijk aangekleed en zo werd het  weer letterlijk en figuurlijk een mooie avond. Betsy en Gusta hadden zich daarbij ook nog eens voorzien van een prachtige zilveren strik zodat ze als organisatrices duidelijk herkenbaar waren. Jammer was alleen dat ze aangaven er na vijf jaar mee te willen stoppen. Uiteraard heel erg jammer, maar ook wel weer begrijpelijk. Ze werden door Anneke en Ingrid namens iedereen bedankt voor de vijf mooie avonden die zij voor ons hebben georganiseerd. Wie kan dat evenaren?

Er werd ook nog gebridged. Deze keer speelden de paren weer eens niet met, maar tegen elkaar. De prijzen voor de meest evenwichtige paren gingen naar Hilly en Jan, eerste met 50,13/49,47% en Tine en Jaap tweede met 49,83/50,17%. Individueel was de eerste plaats voor Elly Bakker met 63,60%. Tweede werd Hank met 62,79%, derde was Wil met 59,00% en de vierde plats was voor Ria Brok met 56,79%. De complete uitslag is te zien op de pagina standen. Het bleef nog lang gezellig bij De Tol.

Het was gezellig druk                                                                            Betsy brengt de amuses rond

… en Gusta de hapjes                                                                             … gezonde snacks

… en de nazit                                                                                           …. en de versieringen   

Hilly en Jan, het meest evenwichtige paar                                       Tine en Jaap, het tweede evenwichtige paar

Ria, de vierde plaats                                                                                    Wil, de derde plaats

Hank, de tweede plaats                                                                         Elly, de eerste plaats

Betsy en Gusta worden bedankt voor deze mooie avond              … en Ingrid en Anneke zagen dat het goed was!

12 december 2018 KoepWodan

Het was de avond van de van Vianentjes en de Lagendijkjes. Fetty en Martha werden eerste met 62,57% en Hans en Jan tweede met 60,86%. Een mooie derde plaats was er voor Ellen en Jim. Zij scoorden 59,33%.

5 december 2018 KoepWodan

Slechts 12 paren op deze sinterklaasavond. Voor iedereen was er een presentje. Maar dat was logisch, want ook iedereen moest een presentje meenemen!

De eerste plaats was voor Anneke en Nol met 63,75%. Tweede werden Kitty en Hank met exact 60,00% en derde werden Ingrid en Netty met 54,43%.

      

    

28 november 2018 Viertallen

Deze tweede viertallen-avond was ook zeker een succes. Het invullen van de scoreformulieren was nog een beetje onwennig, maar verder was het weer een geslaagde avond.  Voor de uitslag en de stand zie de subpagina’s uitslagen en standen.

21 november 2018 KoepWodan

Ook met 19 paren was het behoorlijk druk bij De Tol. In het telkamertje was een tafel gereserveerd voor de stilzitters. Het was frisjes deze avond. Sommigen hadden daar behoorlijk last van, maar zo niet Ria en Wil. Met 65,47% werden zij eerste. De tweede plaats was voor Tine en Jaap met 60,56%  en de derde voor Netty en Kitty met 58,07%

14 november 2018 KoepWodan

Volle bak met maar liefst 20 paren. In het telkamertje was een speeltafel geplaatst en zodoende was het goed te doen. Ook werden we uitgebreid getrakteerd. Netty is binnenkort 50 jaar getrouwd en ter ere daarvan had ze heerlijke brownies gemaakt. Tine was bijna jarig en daarom had ook zij voor een aantal overheerlijke zelfgemaakte versnaperingen gezorgd.  De avond was dus bij voorbaat al geslaagd. En zeker voor Elly en Hans Bakker. Zij werden eerste met 63,45%. Met 59,24% werden Fetty en Martha tweede. Derde werden Hans en Jan met 57,62%.

7 november 2018 KoepWodan

En weer was de eerste plaats, met een score van 66,02%, voor Ria en Ria. Zij werden op de voet gevolgd door Fetty en Martha die tweede werden met 65,78%. De derde plaats was voor Kitty en Hank met 59,59%.

31 oktober 2018 Viertallen

Vanavond voor het eerst viertallen gespeeld. Voor de meesten van ons een eerste kennismaking. Bij het viertallen spelen twee teams, die elk uit twee paren bestaan, tegen elkaar. Elk viertal speelt dezelfde spellen in dezelfde richting.  Eerlijker kan bijna niet. Je moet zelf schrijven zodat je je ook realiseert wat een bieding waard is. De score is in impen, die weer in wedstrijdpunten wordt omgerekend (zie uitslag). We speelden met zes viertallen op zes tafels, voor de eerste keer een leuke opkomst. Vier teams hadden zich als viertal opgegeven  de andere 4 paren werden gekoppeld. Iedereen was enthousiast, laat dit een aanmoediging zijn om je de volgende keer ook op te geven. Per paar opgeven is ook mogelijk.

Ingrid had voor deze eerste avond viertallen appeltaart gebakken en na afloop was er een kaasplateautje en paté. Al met al is het viertallen een leuke invulling voor de AA-avond.

24 oktober 2018 KoepWodan

Het was koeiemart in Woerden, en dat was bij de opkomst duidelijk te merken. Slechts dertien paren. Ria en Ria werden weer eens eerste met 63,42%. De tweede plaats was voor Tini en Jaap met 57,10% en Petra en Fok werden derde met 56,60%.

17 oktober 2018 KoepWodan

Ook dit keer werden we weer getrakteerd. Netty was jarig. Forever Young! En ook deze avond weer een score boven de 70%! Kitty en Hank werden eerste met 71,43%. Op afstand werden Hans en Jan tweede met 56,77%. Zij werden op de voet gevolgd door het gelegenheidspaar Piet en Ria S. met 56,21%.

10 oktober 2018 KoepWodan

Het is alweer lang geleden dat Fetty jarig was, maar de lekkere koeken waar ze ons op trakteerde waren nog kakelvers!

We hebben ze even gemist, maar de Ria’s waren er weer. En hoe! Met 70,13% werden ze overtuigend eerste. Ingrid en Netty werden tweede met 67,92% en de derde plaats was voor Fetty en Martha met 61,22%. Een avondje girlpower dus!

8 oktober 2018 ontmoeting Brid-ge-noten – BCL

Vol goede moed begonnen we aan de tiende ontmoeting met BCL. Helaas trokken we ook deze keer weer aan het kortste eind. Voor het verslag van Jan Vlaar en de stand klik op de volgende link: 2018-10-08 Ontmoeting Brid-ge-noten

3 oktober 2018 KoepWodan

Alleen de Brokjes en de Sluijsjes lieten verstek gaan, maar verder gaven alle brid-ge-noten acte de présence. Met 20 paren dus een volle bak. Bij aankomst werden we door Wil, die op 4 oktober jarig is, getrakteerd op lekkere stroopwafels. Wil, nogmaals van harte gefeliciteerd!

De tweede en derde plaats ging tussen de Kautzjes en hun partners. Ingrid trok, samen met Netty, aan het langste eind. Zij werden tweede met 61,09%. Hank en Kitty moesten met 58,38% genoegen nemen met de derde plaats. Maar de verrassing van de avond (nou ja, verrassing) waren toch wel Betsy en Gerard. Dit was zo’n avond waarbij voor hen alles klopte. De biedingen, de tactiek en het uitspelen verliepen vlekkeloos. Zij werden met 71,69% op afstand eerste. En dat ondanks het vaak zeer hinderlijke lawaai aan het eind van de spellen. De een heeft daar meer last van dan de ander. Maar bij deze een vriendelijk doch dringend verzoek aan alle brid-ge-noten om, zolang er nog gespeeld wordt, rekening te houden met de beperkte akoestische kwaliteiten van de Tol.

Door Kity werd terecht opgemerkt dat in de stand van 19 september een fout is opgetreden. De percentages van Kitty en Hank zijn daarbij per abuis verwisseld met die van Ilse en Rudy. Deze vergissing is inmiddels gecorrigeerd in de data base, waardoor de stand vanaf 3 oktober weer op de juiste gegevens is gebaseerd.

26 september 2018 KoepWodan

Ook deze  tweede speelronde met 16 paren nog een matige opkomst. Ze hebben de uitslag niet meer meegemaakt, maar Tineke en Piet werden wel mooi eerste met 61,82%. Tweede werden Betsy en Gerard met 61,04% en de derde plaats was voor Tine en Jaap met 59,02%.

19 september 2018 KoepWodan

De eerste speelavond ging gelijk om het “echie”. Het was een matige opkomst. Slechts 15 paren. Maar Fetty en Martha gingen simpel door waar ze vorig seizoen geëindigd waren. Met 66,34% werden ze eerste. De tweede plaats was met 62,22% voor Petra en Fok en derde werden Ria en Wil met 61,88%.

Dit bericht is geplaatst in Verslag bridgeavond. Bookmark de permalink.