Berichten en verslagen

Einde seizoen 2019-2020

Op maandag 6 april verstuurden Anneke en Ingrid een mail naar alle brid-ge-noten met de volgende inhoud:

“In deze bijzondere tijd zal het jullie niet verbazen dat we het bridgeseizoen 2019-2020 als beëindigd kunnen beschouwen. Jammer, maar ook niet meer dan dat. Vergeleken met alle ellende om ons heen, is dit natuurlijk slechts een kleine tegenvaller.

We hebben natuurlijk wel een uitslag én een clubkampioen. Tèddèrtèè (= tromgeroffel):

Op de 3e plaats zijn geëindigd: Kitty en Hank met een gemiddelde van 57,874 Op de 2e plaats zijn geëindigd: Hans en Jan met een gemiddelde van 59,465 En voor de derde maal gaan Fetty en Martha er met de eerste prijs vandoor met een gemiddelde van maar liefst 60,795

De totale einduitslag is binnenkort terug te vinden op onze site.

Het zou leuk zijn als er wat meer spanning in de top zou terug komen. Wij dagen alle Brid-ge-noten dan ook uit om deze quarantaine-tijd te gebruiken voor wat bridgestudie zodat we volgend seizoen allemaal extra beslagen ten ijs komen. Uiteraard feliciteren we onze kampioenen van harte en in de hoop dat het coronavirus tegen die tijd ons land heeft verlaten, zal de prijsuitreiking plaatsvinden op onze eerste bridge-avond van seizoen 2020-2021 in september.

Ondanks alles hopen we dat jullie kunnen genieten van een fijne zomer en wensen we jullie het allerbeste toe. Doe voorzichtig en zoals ze in België zeggen: ‘Blijft in uw kot’ !! “

Het is helaas niet anders!

De competitieregels KoepWodan m.b.t. te vervallen scores zijn gebaseerd op 26 georganiseerde speelavonden. Bij een afwijkend aantal georganiseerde speelavonden wordt het aantal te vervallen scores zo nodig aangepast. Deze regel is voor dit seizoen met slechts 19 speelavonden als volgt toegepast:

Om in de eindstand geplaatst te worden moeten minimaal 2/3 x 19 = 13 wedstrijden zijn gespeeld waarvan 1/2 x 19 =10 wedstrijden met de eigen partner.

Het aantal geëlimineerde laagste scores gespeeld met eigen partner is bij in totaal 16-17 gespeelde wedstrijden 1 en bij 18-19 gespeelde wedstrijden 2.

De totale eindstand is te zien bij uitslagen en standen – standen.

11 maart 2020 Viertallen

De laatste viertallenavond van dit seizoen en ondanks het rondwarende Coronavirus gingen 6 teams de strijd aan. Na de eerste 10 spellen, een korte pauze met hartige versnaperingen en na de laatste 10 spellen werd er volop gerekend maar vandaag pas de uitslag. Het team, bestaande uit Martha, Fetty, Tiny, Jaap, Hans en Jan zijn viertallenkampioen van het seizoen 2019-2020 geworden. Gefeliciteerd !!

4 maart 2020 KoepWodan

Sinds vorige week stonden Fetty en Martha en Hans en Jan in de stand op een gedeelde eerste plaats met allebei 59,74%. Deze avond werden Fetty en Martha eerste met 61,30%. Zodoende staan zij in de stand nu weer op de eerste plaats, want Hans en Jan werden tweede met 55,90%.  De derde plaats was voor Tineke en Piet met 54,41%.

26 februari 2020 KoepWodan

En weer werden we getrakteerd. Ilse zou om 24.00 uur jarig worden, vandaar. Ze werd klokslag twaalf nog luide toegezongen! Dit keer was de eerste plaats voor Hans en Jan met 63,02%. Kitty en Hank werden tweede met 59,38% en derde werden Ria en Ria met 58,57%

19 februari 2020 KoepWodan

Elly en Hans en Elly en Hans domineerden de avond. De Bakkertjes werden eerste met 57,94%, op de voet gevolgd door de Hollaartjes. Die werden tweede met 57,42%. De derde plaats was voor Fetty en Martha met 56,13%. En net als twee weken geleden was de vierde plaats voor Ilse en Rudy. Dit keer scoorden ze 54,86%!!

12 februari 2020 KoepWodan

Dit keer was Hank jarig geweest en trakteerde hij op een bijzondere lekkernij! Met 19 paren was het weer een volle bak. De eerste plaats was voor Anneke en Nol met 65,88% en tweede werden Fetty en Martha met 63,56%. Met 63,05% werden Tine en Jaap derde.

5 februari 2020 KoepWodan

Fok had dit keer de eer om de uitslag voor te lezen. Volgens goed gebruik worden bij de brid-ge-noten alleen de eerst vijf paren genoemd. Fok week hier vanaf. Als eerste noemde hij Elly en Hans B. Zij werden zevende. Dat kon alleen maar betekenen dat Fok het met Petra beter had gedaan. En ja hoor, zij werden tweede met 63,13%. Ook Ilse en Rudy waren het vermelden waard. Zij werden knap vierde met 60,83%. De derde plaats was voor Ria en Ria met 61,80%. Ingrid was goed uitgerust en ontspannen teruggekeerd van vakantie. Zij werd met Netty eerste met 65,34%!

29 januari 2020 Viertallen

De tweede viertallenavond van het seizoen. Er werd gespeeld door zes teams. Dus was het met zes tafels en twaalf paren relaxed spelen in Bij de Tol. Er werden twee keer 10 spellen gespeeld. Ook bij het viertallen toonden Martha en Fetty en Hans en Jan hun klasse. Zij waren de overtuigende winnaars van de avond. De complete uitslag is te zien bij de pagina uitslagen (maar dat is logisch).

22 januari 2020 KoepWodan

En ja hoor, ook dit keer viel er weer te snoepen. Hans v.V.was  jarig en Elly B. werd om 23/1 om 00.00 uur jarig. Zij werd nog luide toegezongen. Betsy en Gerard hadden wel het gevoel dat ze boven de 50% zouden scoren, maar niet gedacht dat ze zelfs eerste zouden worden met 63,18%. Tweede werden Ingrid en Netty met 62,09% en derde Toon en Ton met 60,69%.

15 januari 2020 KoepWodan

Het begint zo langzamerhand vaste prik te worden. Er werd weer getrakteerd. Dit keer was Hilly jarig geweest. Deze avond waren de Lagendijkjes en Vianentjes door niemand meer te stoppen.  Dit keer werden Hans en Jan eerste met 67,61% en Fetty en Martha tweede met 62,79%. Zij werden gevolgd op de derde plaats door Tine en Jaap met 60,41%.

8 januari 2020 KoepWodan

Na een toast op het nieuwe jaar las Ingrid nog een berichtje voor van Wil. Naar omstandigheden gaat het goed met haar. Een mooi bericht op deze eerste speelavond in 2020! Jaap was jarig en trakteerde op stroopwafels. Hij werd luide toegezongen waarna het bridgen kon beginnen. De Lagendijkjes en Vianentjes begonnen 2020 goed. Maar Kitty en Hank net iets beter. Zij werden eerste met 62,89%. De tweede plaats was met 62,11% voor  Fetty en Martha en derde werden Hans en Jan met 60,92%.

18 december 2019 Kerstdrive

Ook deze kerstdrive was weer een groot succes. Alleen Wil en Rudie konden er niet bij zijn. Verder was iedereen aanwezig, en in vol ornaat! De één stemmig en de ander uitbundig en met een knipoog. Het was een genot om te zien!  Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met Wil en is zij voor de kerst thuis. Bart was haar vervanger. Rudie werd vervangen door Ilse’s moeder Ria. En wat is er nu leuker dan te bridgen met je moeder!

De organisatie was dit jaar in handen van Ellie H., Fetty en Ria S. Ze hadden de Tol prachtig versierd, voor lekkere hapjes gezorgd en een simpele maar leuke drive georganiseerd. Perfect, ze mogen het volgend jaar weer doen!!  Ria begon de avond met een kerstvertelling over het wel en wee van een kerstboom. Een roerend verhaal met diepgang!

 

De drive was relaxed en ontspannen. Vijf rondjes met een pauze. Bleef er voldoende tijd voor het sociale gebeuren. Er werd gespeeld met de vaste partners. Dus niets verrassends. Dat was pas de prijsuitreiking. Je zult maar vijftiende worden en dan toch nog in de prijzen vallen. Dat overkwam, tot hun grote vreugde, Betsy en Gerard. Eerste werden Ria en Ria en tweede Elly en Hans B. De derde plaats was voor Bep en Gusta. De complete uitslag is te zien bij de pagina ”uitslagen”.

 

Na het bridgen werden de tafels snel aan elkaar gezet en bleef het nog heel lang gezellig.

11 december 2019 KoepWodan

We werden weer eens getrakteerd. Dit keer door Anneke die jarig was geweest.

Vorige week was hij er ook al, en vanaf deze speelronde zal Bart vaste invaller voor Wil zijn. De winnaars deze avond waren Ria en Ria met 65,73%. Tweede werden Jan en Hans met 64,95% en met 58,67% was de derde plaats voor Elly en Hans B.

9 december 2019 Ontmoeting Brid-ge-noten met BCL

We werden hartelijk en gastvrij ontvangen  door BCL op hun nieuwe speellocatie bij De Brede Vaart. Een prima plek om te spelen met fijne tafels en stoelen. Het werd een gezellige avond, maar helaas trokken we ook deze keer weer aan het kortste eind. De uitslag is te zien bij “uitslagen”.

4 december 2019 KoepWodan

 Op deze avond vlak voor “pakjesdag”  werden we verrast door een bezoek van een ouderwetse echte  zwarte Piet. Hij werd enthousiast onthaalt, strooide wat pepernoten en trakteerde vervolgens op chocoladeletters. De ene tafel kreeg er wat meer dan de andere, maar daar zat een duidelijke bedoeling achter. Op iedere tafel kon een woord gevormd worden en als die in de juiste volgorde werden geplaatst ontstond de volgende toepasselijke zin:

”WOENSDAGAVOND BIJ DE TOL SERIEUS MAAR OOK VEEL LOL”

Sint en Piet hadden hiermee de clubfilosofie van Brid-ge-noten perfect samengevat. Als kind zou je je afvragen hoe ze dat allemaal kunnen weten!

 

Er werd ook nog gebridged. Door maar liefst 19 paren! Door de interventie van Zwarte Piet werd, omwille van de tijd, de laatste ronde geschrapt. Na 20 november zou het voor Betsy en Gerard eigenlijk alleen maar beter kunnen gaan. En inderdaad, ze wisten zich goed te herstellen en werden zelfs eerste met 65,48%.  De tweede plaats was voor Fetty en Martha met 62,64% en derde werden Bep en Gusta met 60,00%.

27 november 2019 Viertallen

Deze avond voor het eerst weer viertallen. Er hebben zich vier teams voor opgegeven. Minimaal, maar deze keer niet achter iedereen aangelopen. Dit betekende slechts vier tafels. We speelden twintig spellen en na tien spellen een kleine pauze. Ondanks het feit dat de Tol nog niet half gevuld was, werd er fanatiek gestreden en was het na afloop weer erg gezellig!! De uitslag is op de pagina “uitslagen” te vinden, maar dat is logisch!

20 november 2019

Omdat ze twee avonden achter elkaar bridgen een beetje teveel vonden hebben Ellen en Jim besloten om afscheid te nemen van de brid-ge-noten. Vandaar de lekkere chocolaatjes op de bar. Wij wensen hun nog vele plezierige bridgeavonden bij BCL!

Eerste werden deze avond Ria en Ria met 68,07%. De tweede plaats was voor Hans en Jan met 67,08% en derde werden Kitty en Hank met 61,02%. De wedstrijd in de wedstrijd tussen Fok en Hans B. werd ditmaal gewonnen door Fok met een minimaal verschil van 0,05%!

13 november 2019 KoepWodan

Tine trakteerde deze avond op ouderwets lekkere gevulde koeken. Ze wordt a.s. zaterdag ..tig jaar. Forever young! Er werd uiteraard ook nog gebridged. Door achttien uitsluitend vaste paren. Komt ook niet zo vaak voor! Hans en Fetty waren duidelijk hersteld van hun jetlag van vorige week. Hans werd met Jan eerste met 67,03% en Fetty met Martha derde met 60,90%. De tweede plaats was voor Elly en Hans B. met 61,82%.

6 november 2019 KoepWodan

Het gelegenheidspaar Rudy en Fien stal deze avond de show. Met een fraaie score van 64,58% werden zij eerste. De tweede plaats was met 60,42% voor Petra en Ria. Ook een gelegenheidspaar! Derde werden Ria en Ria met 59,72%.

30 oktober 2019 KoepWodan

De Bakkertjes deden het goed deze avond. Elly en Hans werden derde met 60,10% en Tine en Jaap tweede met 61,21%. Maar de eerste plaats was met overmacht voor Kitty en Hank. Zij scoorden maar liefst 71,67%.

16 oktober 2019 KoepWodan

Dertien paren deze avond, waarvan maar liefst vijf gelegenheidsparen. Het gelegenheidspaar Henk en Nol was de verassing van de avond. Met maar liefst 63,33% werden zij eerste. Ook de tweede plaats was voor een gelegenheidspaar (althans wat bridgen betreft), Martha en Jan met 62,92%. Derde werden Elly en Hans B. met 61,17%.

9 oktober 2019 KoepWodan

Het werd met 20 paren nog drukker dan op 2 oktober. De akoestiek van onze Tol kan dat eigenlijk niet meer trekken en voor sommigen kan dat erg hinderlijk zijn. Het zou fijn zijn als daar een beetje rekening mee wordt gehouden!

Maar liefst vier paren scoorden boven de 60%. Ook deze avond werden Han en Jan eerste. Dit keer met 68,33%. De tweede plaats was voor Kitty en Hank met 63,00% en derde werden Martha en Fetty met 61,18%. Ook Anneke en Nol scoorden boven de 60%. Met 60,58% was de vierde plaats voor hun.

2 oktober 2019 KoepWodan

Met 19 paren was weer eens druk bij de Tol. 9 tafels en een stilzit. Jan en Hans werden eerste met 65%. Vorige week werden ze nog derde, maar nu was met 58,10% de tweede plaats voor Anneke en Nol. Ingrid en Netty werden derde met 57,89%.

25 september 2019 KoepWodan

Marta en Fetty waren er weer, en ze deden gewoon waar ze het vorige seizoen mee waren geëindigd. Ze werden dus eerste met dit keer 64,49%. Jammer voor Petra en Fok. Maar zij werden wel mooi tweede met 61,85%. De derde plaats was voor Anneke en Nol met 58,27%.

18 september 2019 KoepWodan

Op deze eerste speelronde om de KoepWodan 2019-2020 was er een matige opkomst. Slechts 14 paren.

Petra en Fok beginnen dit seizoen voortvarend. Vorige week bij de oefenronde werden ze tweede, en nu eerste met 61,67%. Zij werden direct gevolgd door Tineke en Piet die met 61,46% tweede werden. De derde plaats was voor Gusta en Bep met 59,55%.

11 september 2019 start seizoen 2019-2020

Op deze 9/11 werd het seizoen gestart met een “jaarvergaderingetje” gevolgd door een “oefenronde”.

Het jaarvergaderingetje verliep weer soepel. Dat er door de informele leiding geheel democratisch was besloten tot de oprichting van een informele vereniging die is ingeschreven bij de KvK vond brede instemming. Ook de financiële verantwoording werd, hoe kan het ook anders, positief ontvangen. Met dank uiteraard aan Anneke.

En ja, er heeft partnerruil plaatsgevonden. Margreet gaat met Henk bridgen, Fien met Wil en Letty met Erik.

De oefenronde werd gewonnen door Kitty en Hank met 65,76%. Petra en Fok werden tweede met60,31% en de derde plaats was voor Hilly en Jan met 56,15%.

 

Geplaatst in Verslag bridgeavond | Reacties uitgeschakeld voor Berichten en verslagen